LA NOSTRA HISTÒRIA | OUR HISTORY

Alcanar és un poble ple d'història, i hi han moltes més de les que et pots pensar, aquí te'n expliquem algunes:

  • Aquí hi ha diversos pobles ibers, com el de la Moleta del Remei, o el de la Cogula, que se situen a la part superior d'algunes de les muntanyes de la zona.
  • A la costa, pots visitar els antics búnquers que hi ha uns metres endins del mar; o bé pots recórrer un camí per una sèrie d'ells que estan a terra.
  • El poble conserva encara algunes reminiscències dels 5 segles que va estar habitat pels islàmics.


  • Alcanar is a village with a lot of history, here, there are a lot of places to visit, like La Moleta del Remei, aN Iberian Settlement (there is another too, called La Cogula). 
  • Next to the sea, there are some bunkers  of Civil War in Spain.                                               


-

 Els nostres millors paisatges

Sòl de Riu, la desenvocadura del riu Sènia, que es la frontera entre Catalunya y la Comunitat Valenciana. Allí, entra un petit braç de mar, i als pocs metres se troba amb el agua estancada del riu, sempre que no es formi un petit mur de pedretes. Actualment, el riu no flueix, nomès són les aigües residuals del poble.

El paisatge vist desde la Moleta del Remei, un petit poble iber al nord del terreny del poble, mostra el poble, els seus barris a la costa, el Delta del Ebre...

El Mirador, un lloc en una plaça a la part més alta del poble, deixant de banda altres barris a la muntanya, ens mostra tot el terreny local, y a vegades fins i tot es pot veure Mallorca. El succes més apreciat, és el Delta del Ebre.

Altres llocs d'interès:


Búnquers, Zona Marítima, Alcanar/Les Cases d'Alcanar

Uns petits búnquers de la guerra civil espanyola, acabada l'any 1942.

Actualment estan abandonats, i el nivell del aigua arriba fins a ells.


La Moleta del Remei

Un antic poble iber, el qual se dedicava al comerç, i a vigilar la costa.

Se situa en uns turonets al nord del territori del poble.